Nieuwsbrief nr. 7-2018

Beste lezer, hier presenteren wij de Born To Move nieuwsbrief. In deze brief vindt u het laatste nieuws en handige tips.
In deze editie
 • Kan ik te veel water drinken ?
 • Visolie wel of niet nodig ?
 • Wat is progressie

Event

Unanimiteit wat voor event willen wij aan deel nemen ? Laat ons weten op info@borntomove.eu

Drink je te veel water?

 • Draag je de gehele dag een fles water met je mee, overal waar je gaat en staat?
 • Denk je dat een groot glas water drinken voor een maaltijd je helpt om je eetlust te beteugelen?
 • Plas je erg vaak, en sta je ook in de nacht op omdat je moet plassen?
 • Is je urine de gehele dag heel erg helder?
 • Denk je dat dit juist gezond is?

Als je op de meeste vragen hierboven ja hebt geantwoord, dan is de kans groot dat je te veel water drinkt.

Maar water is essentieel voor je gezondheid!

Het is inderdaad waar. Water is gezond. Het is zelfs van essentieel belang. Ik wil dus ook niet dat je denkt dat dit artikel erover gaat dat water slecht is. Dat is namelijk zeker niet het geval. Water is ontzettend gezond, maar wel in de juiste hoeveelheden. En drink je veel te veel (of juist te weinig) dan kan het inderdaad schadelijk zijn. Heel erg schadelijk zelfs.

Wanneer je namelijk veel te veel water drinkt dan kan dit leiden tot waterintoxicatie.

Snelle inname van te veel water overstroomt de binnenkant van de cellen wanneer natrium raakt uitgeput. Deze natriumdepletie, genoemd hyponatriëmie, kan de cellen scheuren, hetzij door extra druk op de cellen van buitenaf of door druk vanuit overspoelde cellen. Wanneer cellen scheuren in verschillende delen van het lichaam, ontstaan bepaalde symptomen en meestal nog snel ook.

Welke symptomen? We hebben het dan over symptomen zoals braken, hoofdpijn, verwardheid en desoriëntatie. Als je er vervolgens niets aan doet en niet naar de dokter gaat, kan het zelfs leiden tot onder meer epileptische aanvallen en een coma. Onbehandelde gevallen hebben in het verleden geleid tot de dood. Het moet dus zeker serieus genomen worden.

Uiteraard zijn dit extreme voorbeelden van waterintoxicatie. Over het algemeen komen we in de gevarenzone terecht wanneer we te veel drinken en meer water naar binnen werken dan onze nieren in een uur kunnen verwerken. En voor iemand met heel gezonde nieren is dat iets minder dan een liter water in een uur (drink dus nooit meer dan dit!). Het drinken van te veel water in snelle opeenvolging kan fataal zijn en moet altijd worden vermeden.

De meeste mensen die gezondheid belangrijk vinden en zich hier ook actief mee bezig houden, letten met name op hun waterconsumptie. Dat was ook bij mij het geval. Ik nam bijna overal een waterfles heen mee. Ik had altijd een groot glas water naast me staan wanneer ik achter de computer zat. Iets anders dan water dronk ik bijna niet. Zelfs voor de maaltijden sloeg ik altijd twee glazen water achterover.

Totdat ik erachter kwam dat ik al die tijd veel te veel water heb gedronken. Ik heb ook geleerd dat te veel water al lang schade kan aanrichten voordat je echt in de gevarenzone terecht komt waarbij je leven op het spel staat door waterintoxiatie.

Te veel water drinken kan leiden tot:

 • Een tragere stofwisseling
 • Verminderde mentale helderheid
 • Hoofdpijn
 • Slapeloosheid
 • Koude handen of voeten
 • Verminderd emotioneel welzijn

Dus je weet het, te veel water kan te veel druk zetten op je lichaam en daardoor je gezondheid ondermijnen.

Een ander nadeel van zoveel water drinken, is dat je vaak een of twee keer (en soms zelfs nog vaker) wakker wordt om in het midden van de nacht naar het toilet te gaan…en tijdens de winter is dat geen pretje. Ik heb de gewoonte om veel water te drinken opgenomen omdat ik dacht dat ik me hierdoor beter zou voelen, meer enegie zou hebben en omdat ik vele andere voordelen verwachte. Uiteindelijk voelde ik me echter pas beter toen ik minder water ging drinken. Eigenlijk is dat ook logisch. Er is een reden waarom je bepaalde instincten hebt, zoals dorst. Waarom de gehele dag door glazen water moeten drinken terwijl je lichaam je automatisch vertelt wanneer je iets nodig hebt door middel van je dorstgevoel?

 

Supplementen door : Ron Josefina

Supplementen door : Ron Josefina

Leden van Born To Move hebben 15% korting op alle producten van Thorne. Wij hebben en samenstelling gemaakt van essentiële voeding supplementen. De samenstelling bestaat uit vitamine D/K2, Basic Bone Nutrients, Basic Nutrients, Super EPA.
In deze editie: Supplement Omega-3
En indien nodig kunnen wij op basis van je symptomen supplementen aanbevelen.

Waarom is Visolie / Omega-3 belangrijk?

De hersenen zijn om goed te functioneren afhankelijk van stoffen die niet zelf aangemaakt kunnen worden. Deze moeten via de voeding komen. Belangrijke stoffen voor de hersenen zijn omega-3 en omega-6, essentiële vetzuren die vooral in vette vis voorkomen. Met name het DHA, een van de omega-3-vetzuren, is belangrijk. Het grootste deel van hersen-, zenuw- en oogweefsels bestaat uit DHA. Deze zorgen onder andere voor de regulatie van ons leer-, denk- en spraakvermogen, de motoriek, het geheugen, de stemming en ons gedrag.
Combinatie van omega-3 vetzuren en co-enzym Q10
Ondersteuning voor de gezondheid van hart en hersenen.
CoQ10 in visolie voor een optimale opname.
450 mg EPA en 180 mg DHA met 30 mg CoQ10 in elke softgel-capsule.
Moleculaire destillatie verwijdert zware metalen en andere potentiële verontreinigingen uit visolie, 100% zuiver.
Klik op de foto voor verdere informatie van de product en orders niet vergeten kortingscode: Training15 te gebruiken.

Progressief betekenis & definitie

Progressief betekent vooruitstrevend, op zoek naar vernieuwing en verandering. Het woord progressie zit er in, wat zoveel betekent als vooruitgang.

Een klein stapje naar voren toe breng mij nader aan mij doel. Soms fantaseren we over een werkelijkheid die ideaal is maar zover weg lijkt dat we niet echt energie krijgen om in beweging te komen. Een focus op kleine verbeteringen werkt veel beter. Het is veel realistischer.

Met een sportieve groet,
July Yip, Ineke Mostert, Piet van Os, Ron Josefina

Bereik jouw doelen bij onze sportschool in Maarssen

Bezoekadres

Born to Move
Bisonspoor 1228
3605 KZ Maarssen
info@borntomove.eu

Logo Witzwart

Onze visie is dat ieder mens – binnen zijn eigen mogelijkheden – een atleet kan zijn en dat ieder mens dat ook verdient. Het levert je namelijk heel veel op. Je bent mobieler, sterker, zelfredzamer en gezonder. Door je bewust te worden van je eigen fysieke mogelijkheden ben je ook nog eens positiever en heb je meer zelfvertrouwen.

Volg Born to Move