Een kijkje in de keuken van Alkalisch voedsel, deel 4 van 4

WhatsApp Image 2019-02-25 at 11.15.43

In dit laatste deel van 4 blogs op een rij waarin ik jullie het een en ander heb verteld over een Alkalisch voedingspatroon, het belang ervan en tips voor een Alkalisch verantwoorde maaltijd of tussendoortje, deel ik hier een recept met jullie voor een heerlijke, eenvoudig te bereiden, Alkalisch verantwoorde en voedzame lunch.

Eerder vertelde ik jullie over de do’s en dont’s wanneer je graag brood eet. Hieronder geef ik je een tip voor een lunch waarmee je makkelijk het brood achterwege kunt laten.

Over rijstpapier en bietjes

Rijstpapier is Alkalisch gezien niet de meest voor de hand liggende de keuze. Echter biedt het ter afwisseling een goed alternatief voor een Alkalisch verantwoorde lunch. Kies voor een goede kwaliteit rijstpapier. Rijstpapier wordt gemaakt van rijstmeel, zout en water en is eenvoudig te bereiden. Leg een vel rijstpapier een paar seconden in lauw/warm water. Hierna kun je hem vullen met je ‘beleg’ en rollen tot een rijstpapier loempia.

Rode bieten bevatten veel ijzer en mineralen. Deze groenten leent zich uitstekend als alternatief voor producten die laag zijn in hun ijzer- en mineralengehalte. Het is ook de meest onbewerkte en pure vorm voor het aanvullen van je ijzer en mineralen zonder dit via supplementen aan te hoeven vullen.

Rijstpapier belegd met wat babyspinazie, rode bieten, wortel en humus is een heerlijke, voedzame, eenvoudig te bereiden alternatief voor je lunch.

Tip: probeer zo veel mogelijk in balans te eten. Dit doe je door voornamelijk natuurlijke producten te eten en voldoende groenten te eten bij elke maaltijd.

Eet smakelijk!

Bereik jouw doelen bij onze sportschool in Maarssen

Bezoekadres

Born to Move
Bisonspoor 1228
3605 KZ Maarssen
info@borntomove.eu

Logo Witzwart

Onze visie is dat ieder mens – binnen zijn eigen mogelijkheden – een atleet kan zijn en dat ieder mens dat ook verdient. Het levert je namelijk heel veel op. Je bent mobieler, sterker, zelfredzamer en gezonder. Door je bewust te worden van je eigen fysieke mogelijkheden ben je ook nog eens positiever en heb je meer zelfvertrouwen.

Volg Born to Move