Een kijkje in de keuken van Alkalisch voedsel, deel 3 van 4

Foto bij blog 3 Alkalisch voedsel 03

Alkalisch verantwoord alternatief voor dierlijke zuivel

Hier in Nederland zijn wij op grote schaal gewend aan het eten van brood.

In mijn vorig blog heb ik jullie laten zien waar je op kunt letten wanneer je binnen een Alkalisch verantwoord voedingspatroon toch brood wilt eten.

Ook het nuttigen van zuivel en zuivelrijke producten zijn bijna niet weg te denken uit ons voedingspatroon.

Echter, deze veelgebruikte melkproducten verzuren je lichaam. Yoghurt, kwark, melk en griesmeel zijn allemaal dierlijke producten en dierlijke producten verzuren je lichaam.

Voedzaam en gezond alternatief voor yoghurt met muesli

Ontbijt je bijvoorbeeld graag met een bakje yoghurt met muesli? Dan is er een beter, Alkalisch verantwoord alternatief. Zoals een ontbijtmix van superfoods met bijvoorbeeld goji bessen, blauwe bessen en moerbeien. Dit zijn allemaal vruchten die je lichaam niet verzuren. Amandelmelk is een goed alternatief voor dierlijke zuivel. Mannen dienen te waken voor het gebruik van sojaproducten. Soja is een vorm van een hormoon wat mannen vrouwelijker maakt.

Ook haver, havermout of rijst zijn deels verzuurd. Amandel is de enige noot die je lichaam niet verzuurd. Daarom is amandelmelk de meer verantwoorde keuze. Amandelmelk met een mix van superfoods is daarom een goed alternatief voor yoghurt met muesli.

Tip: eet meer (rauwe) groenten en kijk uit met bewerkte en geproduceerde producten.

Bereik jouw doelen bij onze sportschool in Maarssen

Bezoekadres

Born to Move
Bisonspoor 1228
3605 KZ Maarssen
info@borntomove.eu

Logo Witzwart

Onze visie is dat ieder mens – binnen zijn eigen mogelijkheden – een atleet kan zijn en dat ieder mens dat ook verdient. Het levert je namelijk heel veel op. Je bent mobieler, sterker, zelfredzamer en gezonder. Door je bewust te worden van je eigen fysieke mogelijkheden ben je ook nog eens positiever en heb je meer zelfvertrouwen.

Volg Born to Move