Veelzijdigheid is 1 van de onmisbare elementen in je training

Testimonial_Img_3

Langdurig succesvol trainen vergt meer dan alleen een goede fysieke work-out.

Bij Born to Move onderscheiden wij ons van reguliere sportscholen.
Wanneer je bij ons binnenkomt valt direct op dat je bij ons geen toestellen vindt.
Wanneer je bij Born to Move traint ervaar je dat geen training hetzelfde is.
Steeds weer worden spiergroepen op een andere manier uitgedaagd.
En zo word jij zelf ook steeds opnieuw uitgedaagd!
Dit maakt het trainen bij Born to Move veelzijdig en nooit saai.
Je komt opdagen, dat maakt je al een held.
Vervolgens ga je de training naar je beste kunnen volbrengen.
Je weet nooit van tevoren wat je te wachten staat.
Hiermee train je ook gelijk je mate van weerbaarheid waarmee je in het leven staat.
Wanneer het leven je een uitdaging geeft ga je het aan en doe je wat gedaan moet worden.
In je trainingen ervaar je dat je alles aankunt. Veel meer dan je in eerste instantie denkt. Vervolgens wordt je daar in dagelijkse leven ook sterker in.

 

De trainingen zijn afwisselend gericht op het vergroten of verhogen van je conditie, het versterken van je rompspieren, functionele en explosieve kracht, flexibiliteit en mobiliteit.


Deze verschillende aspecten komen steeds weer op een andere manier aan bod.
Je bent continu op een andere manier je lichaam aan het verkennen en je verlegt iedere keer opnieuw je grenzen.
Hierdoor worden je spieren steeds opnieuw getriggerd.
We trainen niet alleen de hoofd spiergroepen maar juist ook alle spieren die je helpen om meer in balans te komen.
Door de afwisselende manier van trainen blijft het een uitdaging om naar de trainingsstudio te gaan.

Bij Born to Move trainen wij met behulp van attributen als dumbbells, kettlebells, halterstangen met gewichten en een prowler (de power-sled, een soort slee).
Daarnaast maken wij ook gebruik van bijvoorbeeld slam balls, een fitnessbal, elastic bands en vooral niet te vergeten: ons eigen lichaamsgewicht.
Trainingen omvatten vrijwel altijd een combinatie van gebruik van één van deze attributen.

 

Van oudsher zijn toestellen ontwikkelt voor mensen met een lichamelijke beperking. Wanneer iemand niet in staat was om zijn/haar volledige functionaliteit van zijn/haar lichaam te gebruiken, stelde het gebruik van toestellen hen in staat om te trainen.
Zo kan iemand bijvoorbeeld zitten en iets duwen of trekken zonder daarbij zijn/haar benen te hoeven gebruiken.
Reguliere sportscholen hebben dit overgenomen. Echter hebben daar over het algemeen de toestellen de functie van de trainer overgenomen.
Wanneer je alleen nog maar op deze manier traint, haal je de functionaliteit uit je lichaam. In het dagelijks leven gebruik je ook je hele lichaam bij het uitvoeren van je handelingen. Dit wil je tijdens je trainingen zo veel mogelijk nabootsen. Je wilt juist je lichaam leren om in zijn totale functionaliteit iets op de juiste manier te doen. En je wilt trainen om op die manier sterk te worden en mobiel te blijven.

Hoe complexer de bewegingen zijn voor je lichaam tijdens het trainen, des te makkelijker wordt het voor je lichaam om de lineaire bewegingen in het dagelijks leven uit te voeren.

Trainen met toestellen kan ook zijn voordelen hebben. Wij kiezen hier niet voor omdat de meeste mensen een zittend beroep hebben. Wij willen juist mensen in beweging krijgen! Door zonder toestellen te trainen betrek je meer spieren tijdens de training. Hierdoor hebben onze sporters een veel beter resultaat.
De diversiteit in je training is van belang om je lichaam steeds uit te dagen om zich aan te passen aan de belasting. Je stimuleert je lichaam om zich steeds weer aan te passen aan verschillende omstandigheden waarin afwisselend om meer kracht, mobiliteit of explosiviteit wordt gevraagd. Zo worden de trainingen ook nooit saai.
De diversiteit aan trainingen zorgen ervoor dat je lichaam steeds opnieuw wordt geprikkeld en uitgedaagd. Hoe complexer de bewegingen zijn voor je lichaam die we tijdens de trainingen doen en hoe moeilijker het voor je is, des te makkelijker wordt het voor je lichaam om de lineaire bewegingen in het dagelijks leven uit te voeren.

Om langdurig effectief te trainen is het belangrijk je lichaam kwalitatief goed te trainen en zo o.a. blessures en beperkingen in je mobiliteit te voorkomen.
Daarnaast is het even zo belangrijk dat je weet waarom je doet wat je doet.
Dit houd je gemotiveerd om te komen blijven opdagen.
En om focus te houden op datgene wat het je oplevert en wat je wilt bereiken.
Afwisseling, een goede sfeer, professionele begeleiding en het ervaren van resultaat zijn onmisbare elementen om je plezier en motivatie hoog te houden in het trainen.
Naast deze elementen richten wij ons bij Born to Move ook op voedingsadvies, triggerpoint massage, IASTM behandeling en coaching.

Wil je ervaren hoe wij bij Born to Move invulling geven aan deze onmisbare elementen?
Meld je dan geheel vrijblijvend aan voor onze actie: 1 MAAND GRATIS SPORTEN via info@borntomove.eu

BORN TO MOVE – EXPERTS IN HOW TO MOVE.

Bereik jouw doelen bij onze sportschool in Maarssen

Bezoekadres

Born to Move
Bisonspoor 1228
3605 KZ Maarssen
info@borntomove.eu

Logo Witzwart

Onze visie is dat ieder mens – binnen zijn eigen mogelijkheden – een atleet kan zijn en dat ieder mens dat ook verdient. Het levert je namelijk heel veel op. Je bent mobieler, sterker, zelfredzamer en gezonder. Door je bewust te worden van je eigen fysieke mogelijkheden ben je ook nog eens positiever en heb je meer zelfvertrouwen.

Volg Born to Move