Nieuwsbrief nr. 3-2018

Beste lezer, hier presenteren wij de Born To Move nieuwsbrief. In deze brief vindt u het laatste nieuws en handige tips.
In deze editie
 • Alcohol hoeveel calorieën zitten er in jouw alcoholische drankje ?
 • Te kort aan Potassium hebben wij allemaal!
 • 10 redenen om meer bewegen

Event

 • Trainer Ron van 4 Mrt tot 15 Mrt afwezig. Trainingen worden overgenomen door trainers Piet en Ineke
 • Lezing / workshop alles over de overgang

Alcohol hoeveel calorieën zitten er in jouw alcoholische drankje

We weten allemaal dat je beter niet teveel alcohol kunt drinken als je bezig bent met een gezonde levensstijl. Toch is het in de zomer een stuk moeilijker voor veel mensen. Terrasjes, vakantie, festivals, het hoort er toch een beetje bij. Wij hebben een lijst voor je gemaakt, zodat je weet hoeveel kcal de drankjes bevatten en je kunt kiezen voor de wat ”gezondere” variant ;). Uiteraard zijn de kcal een gemiddelde, dit kan per merk wat verschillen.

AANTAL KCAL PER GLAS 

 • Witte wijn (200 ml) 120 kcal
 • Rode wijn (200 ml) 160 kcal
 • Rosé wijn (200 ml) 140 kcal
 • Bier (250 ml) 110 kcal
 • Champagne (85 ml) 67 kcal
 • Likeur (35 ml) 85 kcal
 • Whiskey (35 ml) 85 kcal
 • Wodka (35 ml) 85 kcal
 • Jenever ( 35 ml) 65 kcal
 • Drank (35 ml) + vruchtensap (150 ml)  150 kcal
 • Drank (35 ml) + energydrank (150 ml) 154 kcal
 • Breezer  180 kcal
 • Bier, alcoholarm en alcoholvrij (250 ml) 55 kcal

Waarom kun je nou eigenlijk aankomen van alcohol?

Niet alleen door de kcal die erin zitten, in veel alcoholische drankjes zitten ook suikers. En toch kan je lichaam alcohol niet opslaan als vet. Dat klinkt toch goed denk je misschien? Nou niet dus, alcohol legt je vetverbranding soort van stil. Want alcohol verbranden gaat vóór! Als je dus alcohol drinkt en daarbij ook nog gaat eten, dan is je lichaam alleen maar bezig om de alcohol te verbranden. Het vet en de suikers worden opgeslagen. Je vetverbranding komt pas weer op gang als de alcohol uit je lichaam is.

Nog een paar tips als je aan het afvallen bent en toch wel eens wat wilt drinken:

 1. Als je drinkt, neem dan geen fastfood of snelle suikers. Zorg dan dat je een gezonde maaltijd eet.
 2. Vermijd téveel eten, veel mensen gaan eten als ze alcohol drinken. En niet een beetje, maar heel veel. Dit is de voornaamste reden dat mensen aankomen en niet perse door het alcohol drinken.
 3. Drink met mate. Deze tip is eigenlijk logisch ;). Veel mensen drinken toch snel veel te veel. Drink tussendoor bijvoorbeeld regelmatig water of frisdrank light.
 4. Vermijd mixdrankjes i.v.m. de suikers!
 5. 1 glas alcohol per dag is zelfs gezond, maar houd het dan wel bij dat ene glas ;).
Voedingsadvies
Matig alcoholgebruik van 1 glas per dag heeft positieve en negatieve gezondheidseffecten. Meer alcohol drinken heeft alleen maar negatieve effecten. Vanwege deze effecten geldt het advies geen alcohol te drinken of in ieder geval niet meer dan 1 glas per dag. Dit advies is hetzelfde voor mannen en vrouwen.

Niet opsparen

Het opsparen van je alcoholische dranken past niet in dit advies, vanwege de negatieve gezondheidseffecten die dit met zich meebrengt. Dus het is niet zo dat je op de ene dag 2 wijntjes ‘mag’ als je de dag erna niets neemt. Of dat in het weekend 7 biertjes drinken geen kwaad kan als je de rest van de week niets drinkt.

Dagje niet

Als je alcohol drinkt is het verder aan te raden om af en toe een dag over te slaan om de kans op gewenning of verslaving te verkleinen.
Water bij Alcohol
Omdat alcohol vochtafdrijvend werkt is het aan te raden om naast een glas alcohol een glas water te nemen.

Born To Move Conclusie : Alles met matte

Supplementen door : Ron Josefina

Supplementen door : Ron Josefina

Leden van Born To Move hebben 15% korting op alle producten van Thorne. Wij hebben en samenstelling gemaakt van essentiële voeding supplementen. De samenstelling bestaat uit vitamine D/K2, Basic Bone Nutrients, Basic Nutrients, Super EPA.
En indien nodig kunnen wij op basis van je symptomen supplementen aanbevelen.

Waarom is kalium of potassium belangrijk?

Kalium is een mineraal dat een belangrijke functie heeft voor mensen. We vinden het dan ook in onze cellen en in ons bloed. Kalium is onder meer belangrijk bij:

 • De geleiding van zenuwprikkels en daarmee de werking van de spieren, het zenuwstelsel en het brein
 • Regulering bloeddruk
 • Regulering PH waarde van het bloed

Van Kalium is een positief effect aangetoond op het beendergestel en een Kaliumrijk dieet leidt tot een geringere kans op botontkalking of osteoporose.

Klik op de foto voor verdere informatie van de product en orders niet vergeten kortingscode: Training15 te gebruiken.

10 redenen om meer te bewegen

Bewegen voorkomt overgewicht. Bewegen verhoogt de stofwisseling via spieropbouw en vetafbraak, een belangrijk wapen in het voorkomen en het bestrijden van overgewicht. Vandaar de uitspraak: Het beste dieet is een dieet met een flinke portie beweging.
Bewegen is goed voor je sociale leven. Het is vaak leuker en meer motiverend om samen met anderen te sporten. Bewegen levert vaak sociale contacten op
Bewegen kan stress, angst en depressie verminderen. Wie beweegt, bouwt de opgehoopte stresshormonen op natuurlijke wijze af. U kunt dus letterlijk de ‘stress uit het lijf lopen’. Bewegen heeft ook invloed op de mentale gezondheid. Actievelingen zitten lekkerder in hun vel.
Bewegen kan kanker voorkomen. Voor sommige vormen van kanker (dikkedarmkanker, borstkanker) is het preventieve effect van voldoende bewegen bewezen.
Bewegen is goed voor je hart. Hart-en vaatziekten behoren tot de grootste doodsoorzaken in het westen. Van een zwakke biceps sterft je niet, van een zwakke hartspier wel. Vooral duursporten (wandelen, joggen, lopen, fietsen, zwemmen, conditie training) zijn ideale bondgenoten van het hart.
Bewegen verminderd osteoporose. Vanaf je 35ste worden je beenderen kwetsbaarder. Stilzitten versnelt dit proces. Bewegen houdt je beenderen, spieren en gewrichten stevig, soepel en in conditie.
Bewegen kan diabetes voorkomen. Beweging zorgt ervoor dat glucose beter kan doordringen in de cellen. Zo helpt bewegen bepaalde vormen van diabetes voorkomen. Maar ook diabetespatiënten hebben baat bij sport, wanneer dit onder verantwoorde omstandigheden gebeurt.
Bewegen is goed voor je longen. Bewegen houdt uw longen ademhalingsspieren in conditie. Ook astmapatiënten hebben baat bij beweging.
Beweging is goed voor je portemonnee. Actievelingen leven niet alleen langer, maar ook beter. Ze bezoeken minder vaak het ziekenhuis of de dokter en gebruiken minder medicijnen. Bewegen is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Beter nu geld uitgeven aan sporten dan later het veelvoudige aan de dokter.
Bewegen is de beste voor van pensioensparen. Je leven lang bewegen is het beste medicijn tegen ouderdomsziekten als artritis, osteoporose en hoge bloeddruk.
Met een sportieve groet,
July Yip, Ineke Mostert, Piet van Os, Ron Josefina

Bereik jouw doelen bij onze sportschool in Maarssen

Bezoekadres

Born to Move
Bisonspoor 1228
3605 KZ Maarssen
info@borntomove.eu

Logo Witzwart

Onze visie is dat ieder mens – binnen zijn eigen mogelijkheden – een atleet kan zijn en dat ieder mens dat ook verdient. Het levert je namelijk heel veel op. Je bent mobieler, sterker, zelfredzamer en gezonder. Door je bewust te worden van je eigen fysieke mogelijkheden ben je ook nog eens positiever en heb je meer zelfvertrouwen.

Volg Born to Move