Nieuwsbrief nr. 12-2018

Beste lezer, hier presenteren wij de Born To Move nieuwsbrief. In deze brief vindt u het laatste nieuws en handige tips.
In deze editie
  • Born To Move nieuwjaarsdiner
  • Hoge hakken en puntige schoeisel niet uren uren lang achter elkaar mee zitten of lopen!
  • Balansdagen

Nieuwjaarsdiner

Op veler verzoek gaan wij dit jaar de nieuwjaarsdiner op 11 jan 2019 om 19:00 laten plaatsvinden. Partner en vriendinnen mogen mee, schrijf op de whiteboard wat voor eten jij gaat meenemen.

 

Gevoelige knobbel aan je voet of grote teen en wat jij er kan doen om van af te komen.

Ik hoor het telkens weer ewww voeten zijn vies. Ik had mij voeten, voeten stinken. Maar wij houden en spelen meestal met zachte baby voetjes.
Waarom houden wij van zachte baby voetjes omdat deze zijn niet jaren lang vervormd door verkeerde schoeisel.
De reden waarom vrouwen vaker hier last van hebben is omdat ze  vaker slechte schoenen dragen (te nauw bij de tenen en hoge hakken  bijvoorbeeld).
Waarom is dit zo belangrijk als je pijn heb aan je voet, enkel, knie, stijve kuiten van wandelen beter stabiliteit wil hebben. En beter wil worden in alle manieren van bewegen begin aan je voeten te werken.
Ook erfelijkheid speelt een rol, in sommige families komt de klacht vaker voor. Niet de hallux valgus op zich is echter erfelijk, maar meer eventuele afwijkingen van de voet of slapte in de pezen en spieren van de voet. Deze leiden dan uiteindelijk tot de hallux valgus, waardoor het lijkt of de kwaal zelf overerfbaar is. De klacht licht verder op aan de keten van spieren die slaap zijn geworden door het vele zitten.
Kijk even naar je voet en als je grote teen naar binnen gaat kom naar Born To Move en laten wij samen aan het probleem werken.
Supplementen door : Ron Josefina

Supplementen door : Ron Josefina

Leden van Born To Move hebben 15% korting op alle producten van Thorne. Wij hebben en samenstelling gemaakt van essentiële voeding supplementen. De samenstelling bestaat uit vitamine D/K2, Basic Bone Nutrients, Basic Nutrients, Super EPA.
In deze editie : Magnesium Bisglycinate
En indien nodig kunnen wij op basis van je symptomen supplementen aanbevelen.

Het bevordert een goede nachtrust

Magnesium Bisglycinaat is een goed verdragen, licht gezoet poeder. Het bevordert een goede nachtrust en ontspant de gladde en skeletspieren. NSF gecertificeerd voor Sport®

Thorne’s Magnesium Bisglycinaat is geformuleerd voor optimale absorbeerbaarheid. De moleculaire structuur vermindert ook het laxerende effect dat typisch wordt gezien in magnesiumsupplementen. Licht gezoet met Monk Fruit en een vleugje citrus.

Klik op de foto voor verdere informatie van de product en orders niet vergeten kortingcode: Training15 te gebruiken.

Zo geniet je van lekker eten, en blijf je ook nog eens gezond

December is de tijd om te genieten. De tweede helft van deze maand draait voor veel mensen maar om één ding: eten. We weten allemaal dat de traditionele kerst lekkernijen niet bepaald gezond zijn. Chocolade, suiker, veel vlees, vette sauzen en bijzonder veel alcohol.

We willen genieten, maar we willen niet aankomen en bovenal gezond blijven. Met deze tip kun je volop genieten van al dat heerlijke eten, en blijf je toch gezond en op gewicht.

Wissel af met balansdagen

Heb je genoten van een heerlijk kerstdiner, of ben je je even goed te buiten gegaan op een verjaardag? Las dan een eenvoudige balansdag in.

Een balansdag houdt gewoon in dat je minder eet, en je lichaam de kans geeft om de grote hoeveelheid eten te verwerken. Je doel is om op de balansdag minder calorieën binnen te krijgen, zodat je de dag ervoor een beetje compenseert. Enkele tips voor een geslaagde balansdag:

  • Ontbijt licht. Je hebt geen stevig ontbijt nodig als je eigenlijk nog vol zit.
  • Kies voor fruit en groente. Ontbijt bijvoorbeeld met wat fruit en lunch met een salade.
  • Drink voornamelijk water en groene thee.
  • Zorg dat je geen vette of suikerrijke tussendoortjes eet.
  • Dineer licht, bijvoorbeeld met een lekkere soep, en probeer je ‘s avonds in te houden.

Je lichaam heeft niet zoveel eten nodig als je de dag ervoor heel veel hebt gegeten. Eet licht en gezond en geef je lijf een break.

Met een sportieve groet,
July Yip, Ineke Mostert, Piet van Os, Ron Josefina

Bereik jouw doelen bij onze sportschool in Maarssen

Bezoekadres

Born to Move
Bisonspoor 1228
3605 KZ Maarssen
info@borntomove.eu

Logo Witzwart

Onze visie is dat ieder mens – binnen zijn eigen mogelijkheden – een atleet kan zijn en dat ieder mens dat ook verdient. Het levert je namelijk heel veel op. Je bent mobieler, sterker, zelfredzamer en gezonder. Door je bewust te worden van je eigen fysieke mogelijkheden ben je ook nog eens positiever en heb je meer zelfvertrouwen.

Volg Born to Move