Nieuwsbrief nr. 11-2018

Beste lezer, hier presenteren wij de Born To Move nieuwsbrief. In deze brief vindt u het laatste nieuws en handige tips.
In deze editie
  • Interview artikel in de Vechtstroom
  • Wat is pH Waarde
  • Zoveel calorieën zitten er in oliebol​​​​​​​​​​​​​​

Interview

Klik op de afbeelding voor interview

Wat is PH-Waarde

Onlangs is een video via whatsapp gedeeld waar van een aantal producten de PH waarde zijn gemeten. In deze video kon je zien hoe verzuur sommige producten kunnen zijn.
De PH waarde zegt iets over de zuurgraad in ons lichaam en producten, die kan variëren van 1 tot 14. Een PH-waarde van 7,0 is neutraal en weerspiegelt een optimale zuur-base huishouding zie afbeelding. In een zuur milieu kunnen kankercellen goed gedijen. Daarom is een alkalische (basische) pH-waarde voor onze gezondheid van essentieel belang.
Verstoring zuur-base-huishouding: acidose of alkalose
Vestoringen in de zuur-base-huishouding als gevolg van slechte voeding, stress of ziekte, kunnen leiden tot acidose (te hoge zuurgraad) of alkalose (te lage zuurgraad). Wordt hiertegen niks gedaan dat kan dat zelfs dodelijk zijn. Een verstoring van het zuur-base-huishouding kan door veel factoren worden veroorzaakt, waardoor de pH-waarde verandert. Meestal is het een combinatie van factoren zoals slechte of eenzijdige voeding (alleen vlees of kaas bijvoorbeeld). Hierdoor ontstaan zuren, die dan niet worden geneutraliseerd omdat in de voedselinname basische middelen ontbreken. Basische (of alkalische) voedingsmiddelen zijn onder andere groenten en fruit.
Bij de volgende vet percentage meeting gaan wij hiermee aan de slag om de pH waarde bij leden te meten en om aan te geven welke voeding het beste zijn om te consumeren en wat is het beste om te drinken.
Supplementen door : Ron Josefina

Supplementen door : Ron Josefina

Leden van Born To Move hebben 15% korting op alle producten van Thorne. Wij hebben en samenstelling gemaakt van essentiële voeding supplementen. De samenstelling bestaat uit vitamine D/K2, Basic Bone Nutrients, Basic Nutrients, Super EPA.
In deze editie : Meriva 500-SF
En indien nodig kunnen wij op basis van je symptomen supplementen aanbevelen.

Ondersteund de ontsteking reactie

Curcumine complex met fosfatidylcholine voor optimale opname
Ondersteunt de normale ontstekingsreactie van het lichaam
Biedt antioxidant ondersteuning
Kan een aanvullende rol spelen al NF-KB inhibitor
Klik op de foto voor verdere informatie van de product en orders niet vergeten kortingscode: Training15 te gebruiken.

Zoveel calorieen zitten er in een oliebol

Met alle feestdagen in het verschiet zijn er weer veel oliebollenkramen weer van de partij in Nederland. Goed nieuws er zitten niet zoveel calorieën in een oliebol.
Een oliebol met poedersuiker van 100 gram bevat namelijk gemiddeld 200 calorieën! Als je je bedenkt dat een broodje met kaas al snel 261 calorieën bevat, kies je toch al sneller voor een oliebol! Ook bevat een oliebol minder verzadigd vet dan een sneetje bruin brood met kaas. Dit betekent nu niet dat je gelijk de hele oliebollenkraam moet leegkopen :), maar een oliebol op zijn tijd is helemaal niet zo slecht voor je.
Niet vergeten dat alles wat gebakken wordt veranderd de structuur van voeding en daardoor verminderd ook de voedingswaarde. Persoonlijk koop ik niet bij een oliebollenkraam omdat ik niet weet wat voor meel ze gebruiken en soort olie waar ze inbakken daarom maak ik ze liever thuis.
Hoeveel minuten moet jij voor trainen om de calorieën te verbranden @ BTM 25 min.
Met een sportieve groet,
July Yip, Ineke Mostert, Piet van Os, Ron Josefina

Bereik jouw doelen bij onze sportschool in Maarssen

Bezoekadres

Born to Move
Bisonspoor 1228
3605 KZ Maarssen
info@borntomove.eu

Logo Witzwart

Onze visie is dat ieder mens – binnen zijn eigen mogelijkheden – een atleet kan zijn en dat ieder mens dat ook verdient. Het levert je namelijk heel veel op. Je bent mobieler, sterker, zelfredzamer en gezonder. Door je bewust te worden van je eigen fysieke mogelijkheden ben je ook nog eens positiever en heb je meer zelfvertrouwen.

Volg Born to Move