Nieuwsbrief nr. 1-2017

Beste lezer, hier presenteren wij u de eerste editie van de Born To Move nieuwsbrief. In deze brief vindt u het laatste nieuws uit ons bedrijf en handige tips.

Event

  • 15 Dec 2017 Kerstdinner @borntomove
  • 21 day challenge 2018

Hoeveel groenten en fruit moet je eigenlijk eten.

Groene asperges, paarse aubergine, gele bananen, blauwe bessen: groente en fruit geven onze maaltijden kleur. Elke soort heeft unieke kwaliteiten en smaak. Ze zijn allemaal super.

Groente en fruit hebben niet voor niets een gezonde uitstraling. Eet je er genoeg van, dan verlagen ze het risico op hart- en vaatziekten, darmkanker en diabetes type 2 (suikerziekte).Groente is geen fruit

Dit vak bestaat uit zowel groente als fruit. Deze leveren andere goede stoffen en je hebt ze dus allebei nodig om gezond te zijn en te blijven. Kortom, je kunt broccoli niet inwisselen voor een sinaasappel of komkommer voor een appel.

Groente

Niet één groente bevat alle voedingsstoffen uit groente die je nodig hebt. Daarom: varieer volop met groente. Bijkomend voordeel: variatie verveelt nooit.

Tips voor groente

  • Je kun je dagelijkse porties groente makkelijk spreiden over de dag. Denk aan reepjes paprika of plakjes komkommer op brood, snacktomaatjes of wortels onderweg, een salade bij de lunch, restjes groente door je omelet en natuurlijk gewoon bij het avondeten.
  • Groente kun je op vele manieren klaarmaken: rauw, koken, stomen, bakken, wokken, grillen, pureren. Zo maak je groente eten nog gevarieerder.
  • Milieuvriendelijke groente vind je in de groente- en fruitkalender van Milieu Centraal. Die houdt rekening met de seizoenen en herkomst. Duurzame keuzes het hele jaar rond zijn bijvoorbeeld: bleekselderij, bloemkool, broccoli, ijsbergsla, prei, radijs, rode biet, rode kool, spruit, tomaat, ui, wortel en witlof.

Beter

Slim trainen met Polar Hartslagmeter / Polar M600 smartwatches nog 4 beschikbaar.

Bekijk hier de video

 

Bewegen

Fotografie E. Mostert

Met dank aan Shannice Josefina en Vernon Plet

De feestdagen staan weer voor de deur maar wij gaan er weer tegen aan om onze doelen te bereiken.

Hebben jullie al gemerkt dat de prioriteit ligt bij het verbeteren van je aerobe conditie oftewel je uithoudingsvermogen en het verliezen van visceraal vet, het diepere buikvetrondom je organen. Dit wordt het uitgangspunt van jouw eigen ‘challenge’.
Na hoe lang rust ben je weer out of shape? Even een opfrissertje en toepassen.
1. Wat we je hebben geleerd tijdens training en buiten de training om!
Gecontroleerde ademhaling. Jezelf aanleren om je ademhaling onder controle te houden is van groot belang om alles uit je workout te kunnen halen. Je traint veel effectiever als je rustig en beheerst ademhaalt.
2. Volg je hart
Dit cliché gaat natuurlijk altijd op, maar ook in het geval van trainen moet je goed naar je hart luisteren. De intensiteit van je training bepaalt je hartslagzone. Trainen kan op verschillende intensiteiten, en in iedere zone heeft je hartslag een ander effect op je conditie en vetverbranding.
3. Blessures: zo voorkom je ze
Deel je workout op. Lukt het niet om een uur vol te maken, deel je training dan op in verschillende sessies. Drie keer een cardiotraining van twintig minuten is ook al een grote stap vooruit.
4. Let op je vorm
Misschien wel de belangrijkste tip: wat je ook doet, zorg ervoor dat je de oefeningen altijd op een correcte manier uitvoert. Je kunt het gewicht van je krachttraining opschroeven, maar als je hiermee de juiste vorm verliest, doe je jezelf meer kwaad dan goed. Daarom de extra paar ogen van onze trainer Ron helpt!!!
Aanwijzingen over je houding en shape kunnen nooit kwaad! Thuis de hulp van een spiegel inschakelen is ook een must.
Indien er nog vragen zijn horen wij dit graag!
Met een sportieve groet,
July Yip, Ineke Mostert, Piet van Os, Ron Josefina

Bereik jouw doelen bij onze sportschool in Maarssen

Bezoekadres

Born to Move
Bisonspoor 1228
3605 KZ Maarssen
info@borntomove.eu

Logo Witzwart

Onze visie is dat ieder mens – binnen zijn eigen mogelijkheden – een atleet kan zijn en dat ieder mens dat ook verdient. Het levert je namelijk heel veel op. Je bent mobieler, sterker, zelfredzamer en gezonder. Door je bewust te worden van je eigen fysieke mogelijkheden ben je ook nog eens positiever en heb je meer zelfvertrouwen.

Volg Born to Move