Een kijkje in de keuken van Alkalisch voedsel, deel 1 van 4

image

Veel van onze voedingsmiddelen verzuren ons lichaam. Een verzuurd lichaam kan aanleiding zijn voor vele ongemakken, ziekten en aandoeningen.

In deze en de komende 3 blogs vertel ik je hier meer over en geef ik je suggesties voor een eenvoudig en heerlijk alternatief ontbijt en/of lunch.

In dit eerste blog geef ik je tips voor Alkalisch verantwoorde en voedzame snacks als tussendoortje.

Veel water drinken is van belang voor het in balans houden van de zuurgraad van je lichaam. Wanneer je veel water drinkt zuiver je je lichaam. Dit helpt je lichaam om in balans te komen en je zuurgraad te neutraliseren. Wanneer je veel water drinkt voer je ook veel afvalstoffen af. Met het afvoeren van je afvalstoffen worden er ook mineralen afgevoerd. Je kunt kiezen voor snacks die een minimale hoeveelheid calorieën bevatten en waarmee je tegelijk je mineralen aanvult én die tegelijk heel voedzaam zijn en je langdurig energie geven.

Het is goed om tussen je maaltijden door snacks te nuttigen. Dit zorgt voor een continu verzadigd gevoel en houd je energielevel continu op peil.

Het is belangrijk te weten wat je lichaam nodig heeft en daar de keuze voor je tussendoortjes op aan te passen.

Snel en simpel verantwoord en voedzaam tussendoortje:

Een goed voorbeeld van een low-calorie snack met veel mineralen zijn Nori-snacks. Dit zijn kleine, knapperige velletjes zeewier. Je kunt heel eenvoudig en snel zelf een soort sushi maken als tussendoortje door deze te beleggen met wat avocado en humus, gewikkeld in de zeewier. Hiermee heb je een voedzame, verantwoorde snack. Op het gebied van Nori snacks en humus is er ruime keuze. Kies voor de beste kwaliteit aan producten. Deze zijn het minst bewerkt en daardoor kan je lichaam de voedingsstoffen optimaal opnemen. Deze producten kun je het beste in reformwinkels / gezondheidswinkels kopen.

Een andere goede tip is om amandelen te eten. Hier wil je echter niet te veel van nuttigen i.v.m. het hoge vetgehalte. Deze noten zijn alkalisch en ondersteunen een goede zuurgraad.

Bereik jouw doelen bij onze sportschool in Maarssen

Bezoekadres

Born to Move
Bisonspoor 1228
3605 KZ Maarssen
info@borntomove.eu

Logo Witzwart

Onze visie is dat ieder mens – binnen zijn eigen mogelijkheden – een atleet kan zijn en dat ieder mens dat ook verdient. Het levert je namelijk heel veel op. Je bent mobieler, sterker, zelfredzamer en gezonder. Door je bewust te worden van je eigen fysieke mogelijkheden ben je ook nog eens positiever en heb je meer zelfvertrouwen.

Volg Born to Move