Hallo sportieveling,

Mijn naam is July Yip. Ik werk samen met Ron aan blessurepreventie, volledig  op onze manier en volgens onze eigen visie.

D.m.v Triggerpoint massage haal ik de knopen uit overbelaste spieren. Omdat een spier constant onder spanning staat is het belangrijk deze in originele staat terug te brengen door te blijven bewegen.

In de topsport traint men helaas steeds dezelfde spiergroep met overbelasting als gevolg. Hoe langer men hiermee doorgaat, des te groter de kans op een blessure.

Wat ik doe is het lichaam in balans brengen door alle spiergroepen te pakken. Het overbelaste deel krijgt extra aandacht. Hoe langer men ermee loopt hoe dieper en vaster de knoop komt te zitten. Zodoende duurt het langer om het los te krijgen.

Hoe ik in aanraking ben gekomen met Born To Move

Vanaf mijn 18e heb ik op verschillende sportscholen gezeten.

Het begon bij een fitnessschool, daarna naar een vrouwenfitness omdat ik voor het sporten en mijn gezondheid ga en niet voor iets anders.

Tussendoor zat ik op Steps, aerobic, aquarobic en zelfs linedance.

Nadat ik met de avondvierdaagse 1 kilo kwijtraakte ging ik op mijn voeding en sporten letten. Ik had niet in de gaten dat ik steeds een maat groter kocht. Ik was namelijk van maat 36 naar maat 40/42 gegaan. En mijn gewicht was van 52 kg. naar 60 kg. gestegen.

Ik worstelde met de vraag:”Hoe kan dat nou? Met zoveel sporten?” ;(

Op dat moment nam ik bij David Lloyd deel aan de groepslessen steps, yoga en Zumba. Zelf ging ik aan de apparaten m.b.v. You Tube filmpjes. Jah, jah…….

Zo is het mij gelukt om 6 kilo kwijt te raken. Ik kreeg de discipline te pakken en wilde voor een sixpack gaan.

Van kleins af aan keek ik al naar miss verkiezingen en body build(st)ers wedstrijden, dusss…..

Tijdens mijn zelfstandige trainingen zag ik een vriendin een personal training doen. Ik vroeg aan haar of het ook iets voor mij zou zijn. Haar reactie was: “Nee joh, veel te zwaar voor jou”. Op dat moment liet ik het daarbij.

Op een gegeven moment ging ik erop letten en die trainingen zagen er zo interessant en indrukwekkend uit dat ik het zelf ging vragen.

Het bleek dat ik eerst moest laten zien wat ik kon en aan de hand daarvan zou er worden gekeken in welke groep ik paste.

Ik kwam bij het gevorderde groepje terecht! En nu, 5 jaar later, ben ik er nog steeds.

Ik heb bij Ron zoveel geleerd en nog leer ik steeds iets nieuws bij.

We trainen om te kunnen blijven bewegen op ons 80ste en om wat ons geleerd is vooral te delen!

Mijn Sixpack…??? Die heb ik 2 jaar geleden van mijn bucketlist mogen afstrepen….!:]

Met BTM en Triggerpoint groet,

July Yip
Spier in Balans

Bereik jouw doelen bij onze sportschool in Maarssen

Bezoekadres

Born to Move
Bisonspoor 1228
3605 KZ Maarssen
info@borntomove.eu

Logo Witzwart

Onze visie is dat ieder mens – binnen zijn eigen mogelijkheden – een atleet kan zijn en dat ieder mens dat ook verdient. Het levert je namelijk heel veel op. Je bent mobieler, sterker, zelfredzamer en gezonder. Door je bewust te worden van je eigen fysieke mogelijkheden ben je ook nog eens positiever en heb je meer zelfvertrouwen.

Volg Born to Move